سؤال 8
پولس که بود؟ نقش او در تحریف دین عیسی (ع) چیست؟-9
بولس به این الاهیات مردم پسند و تسلی بخش پارهای مفاهیم عرفانی میافزود که قبلا بر اثر کتاب حکمت و فلسفه ی فیلن جاری و ساری بود.
بولس میگفت «مسیح حکمت خدا است،» «نخستزاده ی تمامی آفریدگان است»، «او قبل از همه است، و در وی همه چیز قیام دارد … به وساطت او هر چیز» آفریده شده است. او مسیح یهود نیست که اسرائیل را از زنجیرهایش میرهاند. او لوگوس (کلمه) است که مرگش همه ی مردم را نجات میدهد. بولس با این تفسیرها میتوانست زندگی واقعی و سخنان عیسی را، که مستقیماً با آنها آشنا نشده بود، نادیده گیرد، و خود را با حواریون بلافصل، که در مکاشفه ی مابعدالطبیعه با او همسری نمیتوانستند کرد، برپایه ی برابری قرار دهد. او میتوانست به زندگی مسیح، و به زندگی انسان، نقشهایی عالی در نمایشی باشکوه، که تمام نفوس و سراسر ابدیت را در بر میگرفت، بدهد. به علاوه میتوانست به پرسشهای تصدیع آور کسانی پاسخ گوید که میپرسیدند، چرا مسیح، اگر جنبه ی الاهی داشت، تحمل کرد که او را بکشند، مرده بود تا دنیایی را که بر اثر گناه آدم تسلیم شیطان شده بود رهایی بخشد؛ لازم بود بمیرد تا پیوندهای مرگ را در هم شکند و درهای آسمان را به روی کسانی که مشمول رحمت الاهی میشوند بگشاید.
بولس میگفت دو عامل مشخص میکند که چه کسی به وسیله ی مرگ مسیح نجات مییابد: انتخاب الاهی و ایمان خاکسارانه. خداوند از روز ازل کسانی را که میخواهد با عنایت خود برکت دهد و کسانی را که میخواهد محکوم به عذاب دوزخ کند، برمیگزیند.مع هذا، بولس جد و جهد میکرد که ایمان را همچون وسیله ی اخذ عنایت ربانی بیدار کند. تنها با این «اعتماد به چیزهای مورد انتظار»، با این «اطمینان به چیزهای نادیده» است که نفس (روح) میتواند عمق آن دگرگونی را دریابد که انسان نوین را میسازد، و مؤمن را با مسیح یکی میکند، و به او اجازه میدهد در ثمرات مرگ وی شریک باشد. به عقیده ی بولس کارهای نیک، و اجرای همه ی 613 دستور شریعت یهود کافی نیست، زیرا این نه میتواند انسان باطنی را از نو بسازد، نه روح را از گناه تطهیرکند. مرگ مسیح به عصر شریعت پایان داده است. از این پس دیگر نه یهودی هست نه یونانی، نه برده و نه آزاد، نه مرد و نه زن. «همه در وجود عیسی مسیح یکی هستید.» در مورد کارهای نیک توأم با ایمان باید گفت که بولس هیچ گاه از تفهیم آنها به مردم خسته نمیشود و معروفترین سخنان درباره ی عشق از اوست:
اگر با زبانهای مردم و فرشتگان سخن گویم و محبت نداشته باشم، مثل نحاس (برنج) صدا دهنده و سنج فغان کننده شدهام. و اگر نبوت داشته باشم و جمیع اسرار و همه ی علم را بدانم و ایمان کامل داشته باشم، به حدی که کوهها را نقل کنم، و محبت نداشته باشم هیچ هستم. و اگر جمیع اموال خود را صدقه دهم و بدن خود را بسپارم تا سوخته شود و محبت نداشته باشم هیچ سود نمیبرم. محبت، حلیم و مهربانست. محبت حسد نمیبرد، محبت کبر و غرور ندارد. … نفع خود را طالب نمی شود. … هرگز ساقط نمیشود. … و
الحال این سه چیز باقی است. یعنی ایمان و امید و محبت، اما بزرگتر از اینها محبت است.
بولس راجع به عشق جنسی و ازدواج، تساهلی ابراز میدارد که بسیار مایه ی دلسردی است. عبارتی چنین میرساند که متأهل بوده است، ولی آن را بقطع ثابت نمیکند:
«آیا [من و برناباس] اختیار نداریم که خواهر دینی را به زنی گرفته همراه خود ببریم، مثل رسولان دیگر و برادران خداوند و کیفا؟» ولی در جای دیگر میگوید که تنهاست. او، مانند عیسی، با شهوت جسمانی سر ناسازگاری نداشت. وقتی که از در هم آمیختگی و فساد سخن میشنید انزجار سراپایش را فرا میگرفت. از قرنتیان میپرسید: «آیا نمیدانید که بدنهای شما اعضای مسیح است… خدا را در بدن خود تمجید نمایید.» بکر بودن بهتر از ازدواج است، ولی ازدواج بر شهوتپرستی ترجیح دارد. ازدواج زوجهای از هم جدا شده حرام است، مگر پس از نکاحهای مختلط. زنها باید مطیع شوهرانشان، و بردگان مطیع آقایانشان باشند. «هر کس در حالتی که خوانده شده باشد در همان حال بماند.» «اگر در غلامی خوانده شدی، ترا باکی نباشد؛ بلکه اگر هم میتوانی آزاد شوی، آن را اولیتر استعمال کن. زیرا غلامی که در خداوند خوانده شده باشد، آزاد خداوند است، و همچنین شخصی که آزاد خوانده شد، غلام مسیح است.» اگر دنیا باید بزودی به پایان برسد، آزادی و بردگی اهمیتی ندارند. به همین دلیل آزادی ملی بیاهمیت است. «هر شخص مطیع قدرتهای برتر بشود، زیرا که قدرتی جز از خدا نیست و آنهایی که هست از جانب خدا مرتب شده است.» روم واقعاً بد کرد که فیلسوفی چنین سازگار را از میان برد.
بازدید دیروز: 374
کل بازدید :375693
این وبلاگ بر آن است تا در فضایی آرام ، عقلانی و منطقی به مناظره و گفتگو با برادران و خواهران مسیحی جویای حق و حقیقت بپردازد.
تاریخ مسیحیت [176]
پاسخ به سؤالات شما در مورد اسلام [137]
جنگ های صلیبی [129]
مصنف واقعى اسفار پنجگانه [116]
مسجد و کلیسا [189]
راه مسیح [122]
گفتمانهای مسلمانان و مسیحیان [426]
اخبار مسجد و کلیسا [182]
پاسخ به سؤالات شما در مورد مسیحیت [283]
رهیافتگان [246]
مسیحیت و اسلام [263]
واتیکان دنیای اسلام و غرب [196]
گفتگوهای من و مسیحیان [345]
مسجد و کلیسا(بلاگفا) [267]
[آرشیو(15)]
پاسخ به سؤالات شما در مورد اسلام
اخبار مسجد و کلیسا
رهیافتگان
در کلیسا به دلبری ترسا
واتیکان دنیای اسلام و:غرب
جنگ های صلیبی
یادداشت ها و مقالات مرتبط
تاریخ مسیحیت
آشنایی با ادیان بزرگ/مسیحیت
بهار 1387
زمستان 1386